Hos Klavenes Gård & Gartneri er den modne salaten nærmest pakkemaskin og kjølelager. Salaten oppholder seg sammenhengende i kjølekjede, helt til du tar den ut av kjøledisken i butikken.
Innenfor drivhusenes vegger er rommene dekket med grønn salat. På dyrkningssystemene står salaten som er klar til høsting. Etterhvert som den modne salaten blir høstet, rykkes den neste salaten nærmere.
I eget veksthus ligger frøene. Etter hvert som frøene spirer og gror, flyttes de til høstebordene.
Vestfoldsalat trives i stabile omgivelser. Derfor overvåkes og regules vekstfaktorer som næringstilførsel, CO2, lys og temperatur hele tiden.
Vestfoldsalat blir skåret, og bare frisk salat kommer til butikken.
Før pakking kontrolleres salaten på nytt. Den sjekkes, veies og fordeles i stykk 'a 150 gram. Samlebåndet frakter salaten videre, og maskin pakker den inn.
Den ferdige salaten blir merket med vekt og strekkode. Deretter legges den forsiktig i esker som er merket med Vestfoldsalat, og stables på kjølerom som er kun få meter fra pakkeområdet.
Salaten oppbevares på kjølerom til bilen som også har kjølerom kommer. Bilen rygger inntil en rampe ved siden av kjølerommet, og salaten kan effektivt flyttes over i bilen.
Fra Vestfoldsalat fra Klavenes Gård & Gartneri er skåret til den er å få kjøpt i butikken, har den vært i en sammenhengende kjølekjede – og du får den sprøeste salaten du kan tenke deg.
Vestfoldsalat, næringsinnhold per 100g:
Energi: 52kJ/12kcal, Protein: 0,8g, Karbohydrat: 1,5g, Fett: 0,1g.
Vestfoldsalat er en krysning mellom isberg- og frisésalat.
Gi den litt vann, putt den i plastpose eller en tett bolle, og sett den i kjøleskapet et par timer. Salaten blir snart frisk igjen.
Vestfoldsalat fra Klavenes Gård & Gartneri er kjent for å bli dyrket i rene omgivelser. Du bør likevel skylle Vestfoldsalaten før bruk.
Vestfoldsalaten oppbevares best ved 2–4 grader C i lukket plastpose eller i lukket plastboks.