På Klavenes Gård & Gartneri har vi dyrket grønnsaker for norske husholdninger siden 1954. Tre generasjoner, og seksti år med grønnsaksdyrking har gitt oss kunnskap og erfaringer til å få fram det beste i maten vi dyrker.
Klavenes Gård & Gartneri ligger i Re kommune (tidligere Våle), på grensen mellom Holmestrand og Horten, og i kort avstand fra Oslofjorden.
I grønne, idylliske omgivelser har gården de beste forutsetningene for å dyrke naturlige, velsmakende grønnsaker.
Kort avstand til alle Vestfoldbyene, Oslo og resten av Østlandet sikrer at salaten kommer raskt ut i butikkene.
Thorbjørn og Ingeborg Saue kjøpte gården høsten 1954, og flyttet hit samme året. De første årene satset de mest på meloner, spisskål dyrket i benk og tomater i uoppvarmede veksthus. Varene ble solgt til Gartnerhallen i Horten og Tønsberg
På slutten av 1950-tallet, og begynnelsen av 1960-tallet bygde familien Saue nye og større veksthus med fyringsanlegg som forlenget dyrkingssesongen.
Eli og Bernt Saue tok over driften etter Bernt sin far i 1969.
På 1980-tallet bestemte Eli og Bernt seg for å satse på helårsdyrking av hodesalat i vannkultur, og bygde et veksthus for dette formålet. Anlegget ble utvidet og modernisert i flere omganger. I 1993 gikk de over til rapidsalat, og også denne ble godt tatt imot av forbrukerne.
Etter flere tiår med ulike slag grønnsaker, forsøksvirksomhet og storskaladyrking av salat, satset Eli og Bernt fullt og helt på Vestfoldsalat i 1999. Den sprø salaten, som også er kjent som Crispisalat, ble en stor suksess og er i dag landets mestselgende salat.
Thorbjørn Saue, har forstsatt å modernisere gartneriet.
I 2012 og 2013 ble anlegget ytterliggere utvidet og forbedret, blant annet med modernisert anlegg og større areal for pakking. I tillegg sto nye kjølerom klare, og forbedret logistikk sikrer kortest mulige vei fra salaten blir skåret og pakket.
Vår viktigste oppgave er å sørge for at hvert eneste salathode fra Klavenes Gård & Gartneri tilfredsstiller de strengeste krav til kvalitet. Når salaten ligger klar i butikken nær deg, er den så fersk som mulig.
Vestfoldsalat, næringsinnhold per 100g:
Energi: 52kJ/12kcal, Protein: 0,8g, Karbohydrat: 1,5g, Fett: 0,1g.
Vestfoldsalat er en krysning mellom isberg- og frisésalat.
Gi den litt vann, putt den i plastpose eller en tett bolle, og sett den i kjøleskapet et par timer. Salaten blir snart frisk igjen.
Vestfoldsalat fra Klavenes Gård & Gartneri er kjent for å bli dyrket i rene omgivelser. Du bør likevel skylle Vestfoldsalaten før bruk.
Vestfoldsalaten oppbevares best ved 2–4 grader C i lukket plastpose eller i lukket plastboks.